Stichting Hulp aan Roemenië
maandag 20 mei 2019
 
 

Hongaarse salade

Hongaarse salade voor 4 personen.

  • 2 blikken witte bonen
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 1 grote ui
  • 3 eetlepels olie
  • 4 vleestomaten
  • 150 gr salami
  • 6 eetlepels magere yoghurt
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 geperst teentje knoflook
  • peper, zout
  • bieslook

Laat de bonen uitlekken.

Maak de paprika's schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in reepjes.

Snipper de ui.

Bak de ui en de paprika ± 10 minuten in de hete olie.

Snijd intussen de tomaten en de salami in stukjes.

Roer een sausje van de yoghurt, de mosterd, knoflook, peper, zout en de fijngehakte bieslook.

Schep de afgekoelde paprika, de tomaten en de salami door de bonen.

Maak de salade aan met het sausje.