Stichting Hulp aan Roemenië
maandag 20 mei 2019
 
 

Lecsó

Ingrediënten

  • 1 kg paprika’s
  • 500 gram tomaten
  • 1 grote ui
  • 60 gram vet/olie
  • 1 lepel paprikapoeder
  • zout

Verwijder zaadjes en zaadlijsten van de paprika’s. Snij ze in repen of ringen. Verwijder de steelaanzetten van de tomaten, en snijd of pureer ze. Snipper de ui, en fruit deze in hete olie. Neem de pan van het vuur, en roer de paprikapoeder er door. Zet de pan weer op het vuur, voeg de paprika’s met wat zout toe, en smoor het geheel afgedekt 10 minuten. Voeg de tomaten toe en kook ze mee tot ze zacht zijn.

Variatie:

Lecsó met ei en/of worst

Kook 200 gram worst (salami) mee.

Reken 1 tot 2 eieren per persoon.Klop deze los met wat zout. Giet de eieren over de lecsó en verhit het geheel onder voortdurend roeren tot de eieren gestold zijn.

Lecsó met rijst

Bak 80 gram rijst in heet vet of olie. Bereid de lecsó, voeg de rijst toe en laat het kookvocht verdampen. Voeg evt. extra water toe, en breng de rijst op smaak met zout.

Zie ook het recept van paprikás krumpli, waarbij als basis ook lecsó wordt gebruikt.