Stichting Hulp aan Roemenië
maandag 20 mei 2019
 
 

Roemeense appeltaart

Recept voor 6 personen

  • 3 appels, geschild en klokhuis verwijderd
  • 2 eieren
  • 150 gr. (basterd)suiker
  • 90 ml. plantaardige olie (arachide- of zonnebloemolie)
  • 125 gr. bloem of zelfrijzend bakmeel
  • 2 gr. bakpoeder (indien geen zelfrijzend bakmeel)
  • 45 gr. gehakte walnoten
  • 1 gr. gemalen kaneel
  • vanille-extract (essence)

Voorbereiden:

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Beboter een (spring)vorm van 26 cm. doorsnee.

Snijd de appels in stukjes van ongeveer 2 x 2 cm. en zet ze weg.

Bereiden:

Klop de eieren met de suiker in een deegkom tot ze goed gemengd zijn. Voeg olie, kaneel en vanille toe (en het bakpoeder). Roer de bloem (het bakmeel) door dit mengsel totdat het net stevig, maar wel smeuïg is. Vouw de appels en de walnoten door het deeg.

Doe het deeg in de (spring)vorm en zet de vorm in de oven gedurende 55 minuten of tot de taart gaar is (gebruik een satéprikker om te testen).Laat de taart langzaam afkoelen. De taart kan zowel warm als koud (kamertemperatuur) worden gegeten.