Stichting Hulp aan Roemenië
zondag 21 apr 2019
 
 

Megyes piskóta

Biscuitgebak met morellen

  • 500 gram ontpitte morellen of kersen (uit blik)
  • 150 gram boter
  • 150 gram poedersuiker
  • 4 eieren
  • 180 gram bloem
  • 1 pakje bakpoeder
  • poedersuiker en 1 pakje vanillesuiker voor de garnering
  • boter voor het bakblik, bloem

Laat de gewassen en ontpitte morellen uitlekken.. Roer de boter glad met de poedersuiker, en klop het botermengsel schuimig met de eierdooiers. Schep bloem en bakpoeder beetje bij beetje door de geklopte eierdooiers. Klop de eiwitten stijf, en schep ze luchtig door het deeg.

Beboter de bodem van een bakblik en bestuif hem met bloem. Verdeel het beslag over de bodem. Verdeel de morellen er over. Bak de cake in 20 tot 30 minuten in een op 175-200 graden voorverwarmde oven gaar. De eerste 10 minuten de oven niet openen.

Snijd het gebak in vierkante stukken, en strooi voor het serveren de poedersuiker en vanillesuiker er overheen.