Stichting Hulp aan Roemenië
woensdag 20 feb 2019
 
 

Roemeense kippensoep

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 flinke kippenpoot (of meer als je dat lekkerder vindt)
  • 3 kippenbouillon tabletten
  • 1 rode paprika - 4 worteltjes
  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 eetl. fijngehakt selderijgroen
  • 1 eetlepels rijst
  • plm. 3 eetlepels citroensap
  • zout en peper
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Voorbereiding

Kip en bouillonblokjes in een pan met plm. 1 1/2 liter water aan de kook brengen. Kip op een laag vuur gaar laten worden (ongeveer 1 1/2 uur laten trekken).

Paprika wassen en schoonmaken en in hele smalle reepjes snijden. Bleekselderij wassen, draden eraf trekken en in smalle boogjes snijden.

Worteltjes schrappen en in hele smalle plakjes snijden.

Kip uit bouillon nemen. Vel en botten verwijderen en in hele kleine stukjes verdelen.

Bereidingswijze

Bouillon weer aan de kook brengen. Rijst, kip, citroensap en groenten toevoegen en plm. 15 minuten zachtjes laten koken. Selderijblad en peterselie erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper en eventueel nog wat citroensap.